The Family Portrait

Familier kommer i alle former og størrelser, og begrepet har aldri vært mer all-inclusive eller hatt så mange forskjellige betydninger enn i dag. Dine brødre og søstre, vennegjengen, dine kollegaer, til og med større fellesskap kan betraktes av deg som familie. Og hva du velge å utforske og avsløre om familien i ett maleri?

SAMMENDRAG

Med utgangspunkt og inspirasjon fra et tradisjonelt oppstilt familefoto og scener i engelske TV-serier, formet det seg et motiv med en rekke av stereotyper og karikaturer typisk for hverdagslige kommentarer og referanser. For å få plass til alle deltakerne beveget jeg meg opp i stor størrelse og satt møysommelig de forskjellige figurene på sin plass før malejobben startet.

Underveis i arbeidet stoppet jeg opp og gjorde nye betraktninger og konkluderte etter hvert at i en hvilken som helst familie finnes alle figurene, og at hver og en av oss har litt av alle i seg, noen ganger mer den ene og noen ganger mer den andre. Figurene i maleriet er fremstilt i “barnlig” form og inviterer  med et smil betrakteren til å finne frem gode historier og gjemte minner.

B:195 H:150 cm, Rammen er påmalt (2015 – 2020)